Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Soğuk sıkım zeytinyağı kalitesi ile öne çıkarken, damak zevklerine ve kullanım alanlarına çeşitlilik katar. Doğal şekilde üretilen zeytinlerin dalından toplanması ve özel işlemlerden geçmesi sonucunda elde edilen zeytinyağı oldukça değerlidir. Zeytinyağını değerli yapan tek şey fiyatı değildir, tadı ve faydaları da değer katan özellikleridir.
Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?
Toplanan zeytinler, çekirdeği ile birlikte kırılır ve hamur haline getirilir. Zeytin püresi haline getirilen malzeme ısıtılır ve yoğurulur. Zeytinlerin sıkımı sırasında kullanılan suyun sıcaklığı 27 derecenin altında tutulur. Soğuk sıkım zeytinyağı denmesinin nedeni suyun sıcaklık derecesidir. Besin değeri sıcak sıkım işlemlerine göre daha yüksek olan bir yöntemdir. Sıkım işlemlerinde farklılıklar olması fiyat farklılıkları olmasına yol açabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder